lördag 19 december 2009

Julväst


Fick en skjorta till lilla V som jag inte visste när jag skulle få användning för. Men fick en vision om att den skulle va fin till Jul med en röd väst. Först tänte jag köpa en men hittade ingen röd ( typ vinröd) då tänkte jag att jag stickar en kan ju inte vara så svårt. Hittade då inget mönster jag fastnade för. Så då tänkte jag att en vinröd väst i velour med röda eller marinblå muddat, men i butiken hade de bara klarröd velour. men då sa kvinnan i kassan att de hade en jätte fin sammet som skulle passa till skjortan ( hade den med till tygbutiken). Men dr sammet inte är töjbar så fick jag åter tänka om. Så en kväll satte jag mig och skissade fram ett mönster, baserat på mönstret jag gjort för tröja tidigare och måttade skjortan. Och såhär blev då äntligen västen. Är riktigt nöjd. Kantbandet är ett rött band som fanns i gömmorna och likaså knapparna. Gick riktigt smidigt då jag kom igång och behövde inte ens sprätta en endaste gång.

onsdag 16 december 2009

Drömmarnas trädgård


I trädgård är ett barnprogram som går på Barnkanalen (svt) I serien finns en liten blå figur som heter Iggle Piggle. Kompisens dotter älskar detta program och därför virkade jag herr Iggle Piggle efter Virkaholic´s mönster.
Då jag som oftast överarbetar saker så var jag ju tvungen att göra en liten drömträdgårds låda han kan bo i.
han har en gräsmatta gjord av julgirlang och jag har svampmålat hans stenstig och i "taket" är det stjärnhimmel.
Julklappen är överlämmnad och öppnad och blev genast omtyckt, Mamman sa att det finns ju flera figurer i programmet ;-) . Så får väl se om det kanske blir flera virkade figurer från detta program då flickan fyller i februari.

söndag 6 december 2009

Tävling


Vill tipsa om en tävling hos den galna stickmamman.

onsdag 2 december 2009

Inför jul

Handarbetar mest varje stund då det är lugnt men inlägg om det jag producerar kommer efter jul då det är julklappar och presenter som kommer ges bort nu i December.

Men kan avslöja att det både virkas och sys.